Exploitatievergunning
Begint u een horecabedrijf of neemt u een horecabedrijf over?
Bijvoorbeeld een hotel, restaurant, pension, cafetaria, snackbar, discotheek, buurthuis, clubhuis, speelautomatenhal of coffeeshop? Dan heeft u altijd een exploitatievergunning nodig.
Uitgezonderd zijn: slijterijen, zorginstellingen en paracommerciële bedrijven.
De exploitatie mag niet in strijd zijn met het bestemmingsplan en mag de openbare orde of de woon- en leefsituatie in de omgeving niet nadelig beïnvloeden.Een bibob-toets kan deel uitmaken van de vergunningaanvraag.
Neem voor aanvraag eerst contact op met de vakafdeling.
Als er meer dan 50 personen tegelijkertijd in het horecabedrijf aanwezig kunnen zijn, moet u een Melding brandveilig gebruik doen.
Vanuit milieuregelgeving moet u bovendien een Melding activiteitenbesluit milieubeheer doen.
In artikel 2.28 van de Algemene Plaatselijke Verordening vindt u informatie over de exploitatie van openbare inrichtingen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Vergunningen en Handhaving, tel 14 0115.